Nieuws

Vertrek PwC-voorzitter Peter van Mierlo

Vandaag is bekendgemaakt dat Peter van Mierlo, ceo van PwC Nederland, is voorgedragen als ceo van ontwikkelingsbank FMO. Hij verlaat PwC met ingang van 1 juli.

Van Mierlo (55, RA) was sinds 2013 voorzitter van de rvb bij PwC Nederland. Ook was hij lid van de management board van PwC Europe. Van Mierlo is sinds 1987 als accountant aan PwC verbonden. Hij was onder meer voorzitter van de ondernemingsraad, leider van de Transactions Group en lid van het bestuur van de accountantspraktijk. Sinds 1 november 2009 was hij voorzitter van die praktijk en lid van de raad van bestuur.

Jan Maarten de Jong, voorzitter van de raad van commissarissen: "Het vertrek van Peter van Mierlo valt samen met het einde van zijn negenjarige bestuursperiode. In het kader van de PwC-procedure gericht op de benoeming van de nieuwe ceo per 1 juli, hebben de partners van PwC al een opvolger gekozen, maar diens voorgenomen benoeming moet nog worden goedgekeurd door de externe toezichthouder. Wij hopen dat deze goedkeuring in de loop van juni zal worden verkregen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.