Nieuws

Flynth: iets lagere omzet, verbetering nettoresultaat

Flynth adviseurs en accountants heeft over 2017 een omzet behaald van ruim 128 miljoen euro, een lichte daling ten opzichte van 2016, toen de omzet op 129 miljoen euro uitkwam. Het nettoresultaat bedroeg 1,4 miljoen euro, een "stevige verbetering" in vergelijking met een jaar eerder (0,8 miljoen).

De solvabiliteit steeg van 18,8 naar 21,3 procent. Het kantoor heeft daarmee naar eigen zeggen conform verwachting gepresteerd. "De eerder ingezette strategie die zich richt op het vergroten van de auditportefeuille en adviesdiensten voor ondernemers, betaalt zich uit in groei in beide segmenten." De zes Audit-vestigingen van Flynth zagen de bedrijfsopbrengsten groeien met ruim 5 procent. De omzet op adviesdiensten nam toe met 3 procent.

In 2017 is volgens het kantoor sprake geweest van een stevige personele inzet en investeringen in optimaliseren van de kwaliteit van de dienstverlening. Ook werd er ingezet op projecten gericht op productontwikkeling en innovatie. "Dit terwijl Flynth te maken heeft met een enorme krapte op de arbeidsmarkt, waardoor een groei in 2017 is afgeremd." Het aantal fte's steeg licht, van 1.177 in 2016 naar 1.195 in 2017.

Het jaarverslag 2017 is op de website van Flynth gepubliceerd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.