Nieuws

'Kabinet dwingt risicovol beleggen van vermogen'

De Bond voor Belastingbetalers start nu ook een bezwaarprocedure tegen de vermogensrendementsheffing in de aangifte inkomstenbelasting 2017, omdat de huidige regels zouden aanzetten tot risicovol beleggen.

De Bond roept belastingplichtigen op bezwaar te maken tegen hun aangifte inkomstenbelasting 2017, indien zij vermogensrendementsheffing (box 3) betalen. De aanleiding voor dit initiatief is de inzet van de Bond om alleen belasting te heffen op basis van werkelijk rendement.

"Het ministerie van Financiën heeft in de afgelopen jaren een aantal studies verricht om behulpzaam te zijn bij de keuze van een nieuwe kabinet. Uit uw aangifte inkomstenbelasting 2017 blijken de verschillen tussen de veronderstellingen in de box 3-heffing en de werkelijkheid. U wordt hierdoor gedwongen om uw vermogen risicovol te beleggen om meer rendement te behalen (met alle risico's van dien), of u moet uw verlies nemen en meer belasting betalen over uw vermogen dan u in 2017 aan rendement ontving", aldus de Bond in een oproep om mee te doen aan de bezwaarprocedure.

Het kabinet Rutte 3 heeft volgens de Bond in het regeerakkoord de ambitie uitgesproken om in deze kabinetsperiode een stelsel van vermogensrendementsheffing uit te werken op basis van het werkelijk rendement. De Bond voor Belastingbetalers steunt dit, maar wil met deze juridische procedure de wetgever "aansporen om deze ambitie zo spoedig mogelijk om te zetten in daden".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.