Nieuws

Lebara mist deadline jaarverslag

Telecombedrijf Lebara mist opnieuw zijn deadline voor publicatie van de jaarrekening.

Dat blijkt uit een verklaring van het Nederlandse moederbedrijf Vieo, dat Lebara september vorig jaar overnam. Een obligatie van 350 miljoen euro die tot 2022 loopt, koerst sinds eind februari flink in het rood.

Lebara leverde in februari onvolledige cijfers, wat leidde tot vragen bij obligatiehouders. Diezelfde obligatiehouders wilden ook meer weten over Palmarium, een Zwitserse privé-investeerder die achter Vieo zit. Volgens Vieo is de vertraging het gevolg van omstandigheden waar het bedrijf geen invloed op heeft. Palmarium zou af willen van publieke effecten en de obligaties vervroegd willen afbetalen. Inmiddels zou Palmarium ook een kredietfaciliteit van 15 miljoen euro aan Vieo hebben gegeven, maar Vieo zegt die nog niet te hebben aangesproken.

Lebara krijgt nu twintig dagen de tijd om gecontroleerde cijfers te leveren. Na deze grace period is het telecombedrijf officieel in verzuim. Vieo zou inmiddels KPMG bereid hebben gevonden om de cijfers te controleren, nadat Grant Thornton eerder bedankte voor de opdracht. Tegen de Financial Times zei Grant Thornton dat het "de opdracht niet kon aannemen".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.