Nieuws

Omzet Baker Tilly Berk stijgt

De omzet van Baker Tilly Berk (BTB) komt over 2017 uit op 99,4 miljoen euro, een stijging van 12,7 procent ten opzichte van 2016. Een groot deel van die groei komt uit audit en assurance.

Dat blijkt uit de voorlopige cijfers uit het transparantieverslag 2017 van Baker Tilly Berk. De omzetstijging ten opzichte van 2016 is volgens het kantoor volledig autonoom. Alle servicelijnen noteren groei, met als sterkste stijgers de auditpraktijk (28,6%) en in de fiscale (advies) praktijk (9,7%).

Het aantal medewerkers inclusief partners is ook gegroeid, van 736 naar achthonderd. Van die achthonderd medewerkers werkt 63 procent in de auditpraktijk. Ook het aantal vrouwen in de organisatie is iets gestegen, van 41 naar 44 procent.

Omzet per servicelijn* 2017 2016 %
Audit & assurance 33,7 26,2 +28,6
Accounting 30,9 29,3 +5,5
Tax compliance / Advisory 22,7 20,7 +9,7
Overig advisory 12,1 12,0 +0,8
Totaal 99,4 88,2 +12,7

*x 1 miljoen

In het publiek belang

BTB zegt ook inmiddels goed op weg te zijn met het uitfaseren van het goodwill-systeem, wat een ingrijpende verandering bleek te zijn. "Gezien het feit dat naast aanpassing van de goodwill ook de financiering moest worden aangepast, heeft dit proces een grote impact op onze organisatie gehad. Vanwege de zorgvuldigheid die hiermee gepaard ging, heeft het proces een langere doorlooptijd gekend." Verder heeft BTB sinds 1 januari 2018 een volledige RvC en sinds 1 maart een externe bestuursvoorzitter. Ook het beloningsbeleid is aangepast, zodat het bonus/malus-beleid nu in "overwegende mate" wordt gebaseerd op kwaliteitscriteria.

Volgens bestuursvoorzitter Anneke van Zanen-Nieberg blijkt uit klanttevredenheidsonderzoek dat klanten de "goede relatie en persoonlijke betrokkenheid" waarderen. "Onze Net Promotor Score (20,2%) afgezet tegen die in de financiële dienstverlening (8%) en de business-to-business organisaties (10%) is echt hoog."

Onderzoek

BTB noemt in het transparantieverslag ook nog kort dat het OM in april heeft aangekondigd BTB strafrechtelijk te vervolgen voor het meewerken aan belastingontduiking. "Deze dagvaarding komt voort uit een onderzoek dat in 2014 is gestart en ook (indirect) heeft geleid tot tuchtklachten tegen (ex-)medewerkers van onze organisatie. Direct na het externe onderzoek is een intern onderzoek uitgevoerd, dat heeft geleid tot (kwaliteitsverbeterende) maatregelen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.