Nieuws

PCAOB bestraft drie ex-partners Deloitte Turkije

Drie voormalige partners van Deloitte Turkije zijn door de Amerikaanse toezichthouder bestraft omdat zij documenten zouden hebben laten aanpassen om door een inspectie te komen.

Dat meldt Accounting Today. De drie waren senior partners en twee van hen zijn ook ceo geweest bij Deloitte Turkije. Volgens de Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB) waren de twee ex-ceo's op de hoogte dat de documenten vlak voor een PCAOB-inspectie waren aangepast. De derde partner wordt bestraft omdat hij niet meewerkte aan het onderzoek naar de aanpassingen.

Alle drie de ex-partners mogen momenteel niet werken voor PCAOB-geregistreerde accountantskantoren. De twee ex-ceo's mogen na respectievelijk twee en drie jaar vragen om weer toegelaten te worden. De schorsing van de derde persoon is permanent, omdat hij weigert om informatie aan de PCAOB te geven.

Het aanpassen van de documenten leidde eerder al tot procedures tegen Deloitte Turkije en twee andere voormalige medewerkers. In december legde de toezichthouder Deloitte een boete op van 750 duizend dollar.

Deloitte Turkije zegt dat het de zaak zelf bij de PCAOB heeft gemeld, en blij te zijn dat de zaak nu is afgerond. "Het gedrag van deze drie personen strookte totaal niet met onze cultuur, en ze zijn geen deel meer van onze organisatie", aldus Deloitte.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.