Nieuws

GRC-voorzitter Tiemstra: monitoren van kwaliteit belangrijk

Tjalling Tiemstra, voorzitter van de NBA-commissie Governance Risk en Compliance (GRC), is positief over de wijze waarop het thema kwaliteit in de vernieuwingsagenda van de beroepsorganisatie is weergegeven.

"Kwaliteit van accountantswerk is op een aantal basale punten voor iedereen hetzelfde", stelt Tiemstra in een kort videointerview met de NBA. In de uitwerking bestaan tegelijk verschillende verwachtingen rondom kwaliteit, bijvoorbeeld bij beursfondsen of in het mkb, stelt hij. "Ik vind het belangrijk dat de NBA dat onderscheid durft te maken."

De GRC-voorzitter is positief over het plan van de beroepsorganisatie om kwaliteit verder te monitoren. De NBA wil daarvoor een nieuw 'dashboard accountancy' opzetten, dat de prestaties van accountantskantoren publiekelijk zichtbaar moet maken.

De GRC commissie adviseert het bestuur van de NBA op het terrein van governance, risk en compliance. Commissieleden zijn onder meer werkzaam als commissaris, bestuurder of adviseur of vertegenwoordigen organisaties als VEB, Eumedion en VEUO. Op 31 mei 2018 boog de commissie zich over de vernieuwingsagenda van de NBA. Tjalling Tiemstra is naast zijn rol als GRC-voorzitter onder meer voorzitter van de auditcommissie van ABN Amro.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.