Nieuws

KPMG Frankrijk krijgt tik op vingers van PCAOB

De Amerikaanse toezichthouder Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB) heeft bij een inspectie ernstige tekortkomingen ontdekt in een audit waar KPMG aan meewerkte.

Dat meldt de PCAOB in het laatste inspectierapport. KPMG Frankrijk werkte mee aan de controle van een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf, maar niet als principal auditor. Volgens de PCAOB ging het op meerdere fronten bij het werk van KPMG mis.

KPMG zou volgens de PCAOB steken hebben laten vallen bij het controleren van: "The occurrence, completeness, and allocation of revenue; the existence of accounts receivable; the design and operating effectiveness of controls over the existence of inventory; and the existence of inventory."

KPMG Frankrijk zegt de bevindingen serieus te nemen en "stappen te hebben ondernomen" om de audit quality control te verbeteren. Mocht KPMG de tekortkomingen nog niet hebben aangepakt bij de volgende inspectie dan kan de PCAOB besluiten om het Franse kantoor te verbieden Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven te controleren.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.