Nieuws

Studenten kiezen liever voor ontwikkeling dan hoog salaris

Ruim 68 procent van de studenten die een financiële of bètastudie volgen, kiest liever voor ontwikkeling dan een hoog salaris. Vrouwelijke studenten hebben ontwikkeling hoger in het vaandel staan dan hun mannelijke studiegenoten.

Dat blijkt uit onderzoek van erp-adviseur Profource onder ruim 300 Nederlandse HBO- en WO-studenten. Na de opleiding wil twee derde van de studenten binnen drie jaar grote stappen maken in de eigen ontwikkeling. Eén derde van de respondenten kiest juist voor snel veel geld verdienen. Vrouwelijke studenten vinden ontwikkeling nog belangrijker dan mannen. Van de ondervraagde vrouwen geeft driekwart de voorkeur aan ontwikkeling boven een hoog salaris. Bij de mannen is dit twee derde.

Driekwart van de studenten vindt het noodzakelijk om na het afronden van de opleiding trainingen te blijven volgen. Naast inhoudelijke kennis hechten studenten ook aan ontwikkeling van bepaalde vaardigheden, zoals presenteren of het schrijven en spreken van zakelijk Engels.

“Het is je taak als organisatie om maatschappelijk betrokken te zijn en je steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van je medewerkers”, aldus algemeen directeur Fleur Klijnsmit van Profource. “Het is van economisch belang om wendbare medewerkers te hebben, om het tempo van de markt bij te houden of voorop te blijven lopen. Overigens gaan een snelle ontwikkeling en een goed salaris vaak prima samen.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.