Nieuws

Nieuwe rvc voor Accon avm

Accon avm heeft per 1 juli een hele nieuwe raad van commissarissen aangesteld. De nieuwe rvc is het gevolg van een aanpassing in de structuur van de accountants- en adviesorganisatie.

Accon avm past de corporate governancestructuur aan, door een splitsing te maken tussen het bestuur van de stichting (die de aandelen van Accon avm houdt) en de raad van commissarissen. Volgens de organisatie is de wijziging ingegeven "om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen door middel van onafhankelijk toezicht".

Accon avm controlepraktijk bv is vanaf 1 juli als werkmaatschappij onderdeel van de Accon avm groep bv. Eerder stonden de controlepraktijk en de groep juridisch gezien los van elkaar. Door de wijziging was er sprake van een personele unie tussen stichtingsbestuur en raad van commissarissen, aldus Accon.

Diverse achtergronden

Om het onafhankelijk toezicht te borgen is besloten om een geheel nieuwe rvc te benoemen. "De vernieuwde structuur zorgt voor meer overzicht en transparantie. Daarbij zijn de commissarissen met hun diverse achtergronden een krachtige toevoeging voor onze accountantsorganisatie en de strategie die wij nastreven", stelt ceo Peter Feijtel.   

De nieuwe rvc van Accon avm bestaat geheel uit mannen: Ron Droste (oud-directeur particulieren en private banking Rabobank Nederland), Marcel Bongers (commissaris, toezichthouder en lid raad van advies bij diverse bedrijven), Gabriël van de Luitgaarden (senior vice-president deputy treasurer Philips), Jan Helgering (partner Quint Wellington Redwood) en Jonkheer Alexander Beelaerts van Blokland (raadsheer Gerechtshof Den Haag). 

Accon avm heeft circa duizend medewerkers en ruim veertig kantoren in Nederland.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.