Nieuws

Accountant gaat ook bij hittegolf passend gekleed

De lange hete zomer is reden voor discussies over luchtige kledij op de werkplek. Maar ook bij een hittegolf gaat een accountant in pak naar het werk.

De tweede landelijke hittegolf van deze zomer is inmiddels officieel een feit, maar het werk gaat ook tijdens bloedhete dagen gewoon door. Het Parool schreef recent over passende kleding tijdens warme zomerdagen. "Buiten de creatieve sector is de korte broek op de werkvloer taboe. Net als blote schouders", aldus de Amsterdamse krant.

EY laat nieuwe werknemers in een magazine weten hoe het moet, zo meldt het verhaal: "Mannen wordt aangeraden een pak te dragen; slippers, polo's, sneakers, T-shirts en spijkerbroeken zijn not done, ook voor de vrouw, korte rokken worden afgeraden."

De krant sprak met EY-woordvoerder Jaap Schuler, die aangeeft dat medewerkers zelf een afweging moeten maken over hun passende outfit: "Een accountant die een afspraak heeft met een start-up kan iets anders uit de kast trekken dan eentje die spreekt op een aandeelhoudersvergadering."

Deskundige Anne-Marie van Leggelo van Het Etiquette Bureau pleit voor het vastleggen van een dresscode binnen bedrijven. "Nu zorgt het nog voor veel discussies. Soms vinden juist collega's dat iets niet kan. En nu, in de zomer, zijn we van slag en hebben we geen idee wat we aanmoeten."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.