Nieuws

EY Global investeert 1 miljard dollar in technologie en innovatie

EY gaat 1 miljard dollar investeren in nieuwe technologie, klantdiensten, innovatie en het EY ecosysteem in de komende twee jaar.

De investering is onderdeel van de strategie om meer te investeren in zogenoemde disruptive technologie; innovaties die traditionele systemen vervangen. Het bedrag dat EY gaat investeren komt bovenop de al lopende investeringen in technologie. "De investering zal worden gebruikt om nieuwe diensten en oplossingen die op technologie zijn gebaseerd te creëren voor onder meer financiële diensten, cyber, risicobeheer, managed services, software services, digitale fiscale- en auditdiensten", aldus EY.

Mark Weinberger, EY Global Chairman en CEO, zegt: "In deze tijd van transformatie staan ​​bedrijven en overheden onder grote druk om niet alleen het tempo bij te houden, maar ook om de enorme disruptie en technologische verandering voor te zijn. We zien enorme kansen om klanten te helpen deze uitdagingen aan te gaan en de technologische curve voor te blijven. Met deze investering en een uitgebreid technologisch leiderschapsteam zal EY bedrijven helpen bij het verstoren van de industrie om hun groeipotentieel te realiseren."

In het kader van deze ontwikkelingen is er een EY Global Chief Client Technology Officer (CCTO) en een EY Global Chief Information Officer (CIO) aangesteld, respectievelijk Nicola Morini Bianzino en Steve George.

Overname

EY nam onlangs ook al het Britse advocatenkantoor Riverview Law over, waarmee EY zegt zijn positie te kunnen versterken als belangrijke 'disrupter' van juridische diensten. Riverview Law zou vooral voorop lopen met het gebruik van slimme nieuwe technologie die het verwerken en documenteren van juridische zaken versnelt en vergemakkelijkt. Daardoor gaan dagelijkse handelingen en routineklussen sneller, en blijft er voor juridische teams meer tijd over voor complexe zaken.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.