Nieuws

NBA-magazine over klimaat en rol accountants in business

De NBA Ledengroep Accountants in Business heeft een nieuw themamagazine uitgebracht. Het brengt in kaart hoe klimaatverandering raakt aan de functie van accountants.

Accountants en financials spelen een belangrijke rol bij het produceren en betrouwbaar maken van niet-financiële informatie, zoals de uitstoot van broeikasgassen, aldus de NBA. Door zich daarin te bekwamen kunnen zij bijdragen aan de toekomstbestendigheid van organisaties én aan de maatschappelijke relevantie van hun eigen vak.

Eerder onderzocht de NBA samen met de Rijksuniversiteit Groningen op welke manier de accountant in business zich bezighoudt met het meten, rapporteren en reduceren van CO2-uitstoot. Uitkomst was dat op dit terrein nog veel te winnen valt. Het magazine moet via een reeks interviews en artikelen van onder meer hoogleraren Nancy Kamp en Dick de Waard bijdragen aan verdere verdieping van het thema. Het blad bevat onder andere een interview met Marcel Beukeboom, klimaatgezant voor het Koninkrijk der Nederlanden.

De klimaatspecial is het tweede themanummer van de NBA voor accountants in business, na een editie over vrouwen in finance en accountancy. De themaformule is bedoeld als opvolger van het vaktijdschrift MCA (Management Control & Accounting). Voorzitter van de redactie is prof. dr. Eddy Vaassen.

Het magazine is zowel in hardcopy als in pdf-versie beschikbaar. Door de NBA is ook een podcast over het thema uitgebracht.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.