Nieuws

Oud-Martinair-topman Arie Verberk overleden

Op 14 augustus is prof.drs. Arie Verberk RA overleden. Verberk (1943) studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en ging aanvankelijk aan de slag als economiedocent in het voortgezet onderwijs. Daarna keerde hij terug naar de EUR, als hoofddocent accountancy.

Verberk werkte vervolgens van 1990 tot 1995 in diverse functies bij het ministerie van Economische Zaken en klom in die jaren op tot plaatsvervangend secretaris-generaal. In 1995 stapte hij over naar luchtvaartmaatschappij Martinair, aanvankelijk als cfo. In 2002 wordt hij er president-directeur, een functie die hij vervult tot aan zijn pensionering in 2007. Hij combineert die rol van ceo met een parttime hoogleraarschap aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij programmadirecteur is van de Executive Master of Finance & Control.

Na zijn pensioen vervult Verberk diverse commissariaten, onder meer bij Deloitte, Nedstaal, Space Expo, Koninklijke Nederlandse Munt, de Persgroep en ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter. Hij blijft als hoogleraar verbonden aan de UvA. Ook is hij jarenlang gemeenteraadslid in zijn woonplaats Papendrecht.

Arie Verberk, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, is 75 jaar oud geworden. Hij was gehuwd en had drie kinderen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.