Nieuws

Partners Deloitte Australië mogen langer doorwerken

De Australische tak van Deloitte laat partners voortaan langer doorwerken dan de onofficiële pensioenleeftijd van 62 jaar.

Dat meldt Economia. Volgens Richard Deutsch, de chief executive van Deloitte Australië, mogen partners door blijven werken zolang ze "gefocust en energiek" zijn. Momenteel zijn er geen partners die ouder zijn dan 62 werkzaam bij het kantoor, maar zijn er wel een flink aantal oudere partners die nog als consultant of in een andere vorm aan het kantoor verbonden zijn.

"Ik denk dat diversiteit en inclusiviteit alle aspecten moeten dekken, en als mensen gefocust en energiek zijn en willen doorwerken en een betekenisvolle bijdrage leveren, dan heb ik geen problemen met het doorwerken na hun 62e. Ik denk dat Deloitte partners heeft die dat zullen doen", aldus Deutsch.

Ondanks dat juristen waarschuwen voor illegale leeftijdsdiscriminatie hebben hebben KPMG en EY  volgens de website Australian Financial Review clausules in de partnerovereenkomst staan waarin partners wordt aangeraden om op respectievelijk 58- en 60-jarige leeftijd af te zwaaien.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.