Nieuws

Credit Suisse ontloopt boete om witwassen

Credit Suisse ontloopt een boete om gebreken bij de controle op witwaspraktijken, nadat de Zwitserse bank aanzienlijke verbeteringen heeft doorgevoerd bij de naleving van anti-witwasregels.

Dat maakte het bedrijf en de Zwitserse financieel toezichthouder Finma bekend. Credit Suisse heeft sinds 2015 ongeveer achthonderd extra werknemers aangenomen voor toezicht op naleving van regels, en voerde veranderingen in de bedrijfsstructuur door om het toezicht te versterken. De autoriteiten deden onderzoek naar relaties van de bank met leden van de wereldvoetbalbond FIFA en met de staatsoliemaatschappijen van Brazilië en Venezuela. Ook liep er een onderzoek naar iemand met "politieke blootstelling".

Finma stelt nu dat Credit Suisse nog wel verdere stappen moet zetten om witwaspraktijken te voorkomen en dat deze uiterlijk eind volgend jaar gedaan moeten zijn. Credit Suisse gaf aan dankbaar te zijn voor de erkenning van Finma voor de verbeteringen bij het toezicht.

ING trof onlangs een schikking met het Openbaar Ministerie (OM) van 775 miljoen euro vanwege tekortkomingen bij toezicht op witwaspraktijken. Daarnaast kondigde financieel directeur Koos Timmermans van ING zijn vertrek aan om de affaire.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.