Nieuws

Deutsche Bank moet meer doen tegen witwassen

Deutsche Bank moet maatregelen treffen om witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan.

De Duitse toezichthouder voor financiële markten BaFin heeft de Duitse bank daartoe gemaand. De financiële waakhond heeft een accountantsorganisatie aangesteld om toe te zien op de invoering van de maatregelen.

Het is voor het eerst ooit dat Bafin zo'n externe controleur aanstelt. Deutsche Bank moet onder meer interne controles verbeteren en zorgen dat bestaande regels en wetten voor toezicht op malversaties beter worden nageleefd. Deutsche Bank erkent dat de maatregelen nodig zijn.

Deutsche Bank is niet de eerste Europese Bank die te maken krijgt met problemen bij het toezicht op witwassen. Onlangs trof ING in Nederland al een schikking wegens witwassen en in Denemarken loopt een groot onderzoek naar problemen op dat vlak bij Danske Bank.

Deutsche Bank zelf moest begin 2017 al honderden miljoenen euro's boete betalen  vanwege betrokkenheid bij het wegsluizen van geld van rijke Russen. In augustus van dit jaar erkende de bank dat er nog altijd werk aan de winkel was om herhaling te voorkomen.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.