Nieuws

Ondernemers starten samenwerkingen veilig digitaal ondernemen

Meer dan honderd publieke en private organisaties gaan vanaf vandaag van start met nieuwe samenwerkingsprojecten op het gebied van veilig digitaal ondernemen.

Het Digital Trust Center, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, maakte vandaag bekend welke initiatieven aanspraak kunnen maken op de subsidieregeling van in totaal één miljoen euro om regionale en sectorspecifieke samenwerkingsverbanden te stimuleren.

 Onder de geselecteerde initiatieven bevinden zich uiteenlopende sectorspecifieke samenwerkingen zoals in de defensie- & veiligheidsindustrie, de maakindustrie en de groentezaadveredelingssector. Daarnaast richten verschillende initiatieven zich op regionale samenwerkingsverbanden, onder andere binnen de havengemeenschap van Amsterdam en ondernemersplatforms in Limburg en Noord-Nederland.

De zes geselecteerde initiatieven kwamen vandaag bijeen om elkaars initiatieven te leren kennen en afspraken te maken over samenwerking en kennisdeling. Deelnemende bedrijven worden gestimuleerd om actief hun ervaring met het opzetten van een samenwerkingsverband te delen. Door geleerde lessen en best practices met elkaar en toekomstige initiatieven te delen, hoopt het DTC een stevige impuls te geven aan een landelijk dekkend stelsel van regionale en sectorale aanspreekpunten op het gebied van veilig digitaal ondernemen.

Bron: Rijksoverheid

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.