Nieuws

Nieuwe website voor commissie BBV

De commissie BBV (Besluit Begroting en Verantwoording) heeft een nieuwe website in gebruik genomen. De commissie zorgt voor eenduidige uitvoering en toepassing van het BBV door decentrale overheden.

De nieuwe website van de commissie BBV heeft een gewijzigde opzet; informatie is zoveel als mogelijk ingedeeld naar onderwerp. Daardoor is ale informatie over een bepaald thema op één plaats te vinden: notities, nieuws en vragen & antwoorden. De website biedt naast relevante informatie ook gelegenheid tot het stellen van vragen en het publiceren van antwoorden, voor zover deze generiek relevant zijn. Ook biedt de website de mogelijkheid voor het toegezonden krijgen van actualiteiten.

Gemeenten, provincies en waterschappen moeten jaarlijks begrotings- en verantwoordingsstukken opstellen. Voor gemeenten en provincies is de regelgeving hiervoor vastgelegd in het Besluit begroting en verantwoording (BBV) en voor waterschappen in het Waterschapsbesluit. Ook zorgt de commissie BBV voor een visie over rechtmatigheid in de controleverklaring van de decentrale overheden. De website van de commissie speelt hierin een belangrijke rol.

De inhoud van de vorige website van de commissie BBV, die inmiddels niet meer bereikbaar is, is overgezet naar de nieuwe omgeving. Om de nieuwe site te kunnen gebruiken is eenmalig registreren noodzakelijk.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.