Nieuws

Sports Direct vindt eindelijk accountant

RSM wordt de accountant van het Britse beursgenoteerde winkelbedrijf Sports Direct. Het winkelbedrijf had tot voor kort de grootste moeite om een nieuwe accountant te vinden nadat Grant Thornton na 11 jaar plotseling aankondigde het contract niet te verlengen.

Sports Direct kwam in augustus in het nieuws toen het bekendmaakte mogelijk gebruik te maken van een Britse procedure waarbij een accountant gedwongen wordt aangesteld bij een beursgenoteerd bedrijf. Eind augustus werd bekend dat accountantskantoor MHA Macintyre Hudson mogelijk de opdracht zou aannemen, maar nu blijkt RSM per direct het stokje over te nemen.

Grant Thornton heeft niet bekendgemaakt waarom het afgelopen zomer besloot niet meer verder te gaan met Sports Direct, maar analisten zeggen dat het te maken heeft met allerlei onregelmatigheden in de administratie, waaronder een belastingaanslag van 616 miljoen pond van België die naar boven kwam vlak voordat Grant Thornton op het punt stond een handtekening te zetten onder de jaarrekening. Sports Direct is een groot winkelbedrijf met een beurswaarde van ruim 1,3 miljard euro, 29 duizend werknemers en een omzet van 4 miljard euro.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.