Nieuws

'Reflectie': themamagazine Accountants in Business

De NBA Ledengroep Accountants in Business heeft de laatste editie uit een reeks themamagazines uitgebracht, met als thema 'Reflectie'.

Het magazine bevat onder meer interviews over het thema met Monika Bankert, Annemarie Derwort, Coen Reinders en Laurens Weers. Jan Willem Taams gaat in op actuele ontwikkelingen binnen het vak van financial, zoals de inzet van het maturiteitsmodel. Schrijver en gedragswetenschapper Ben Tiggelaar stelt dat zelfbeeld een belangrijke rol speelt bij verandering. "Wanneer we onszelf nieuw gedrag proberen aan te praten dat niet past bij de ideeën die we over ons huidige of toekomstige zelf hebben, dan wordt het vechten tegen de bierkaai."

In het themanummer staat Gabriël van de Luitgaarden (Philips) stil bij de verwachtingen van het maatschappelijk verkeer. "Alle accountants (dus ook AiB’ers) moeten in actie komen als cliënten of hun eigen organisatie wet- of regelgeving niet naleven. Dat geldt vooral voor AiB’ers in een seniorpositie."

Journalist Ronald Bruins gaat in het magazine nader in op de toekomst van de financieel professional. Ook bevat het blad een overzicht van de eerder verschenen themanummers over klimaat, ethiek, diversiteit en inclusie, en data science.

Alle eerder verschenen nummers zijn, net als de jongste uitgave, als pdf beschikbaar via de NBA-site.

» AiB-themamagazine 'Reflectie'

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.