Nieuws

Dilemma-app nu voor alle accountants

De 'DilemmApp', eerder uitgebracht voor accountants in business, bevat sinds kort ook dilemma’s voor openbaar en intern- en overheidsaccountants. Voortaan bespreekt Marjan Heemskerk voor de NBA maandelijks een nieuw dilemma en vraagt daarbij ook om de mening van derden.

De DilemmApp moet accountants helpen bij het maken van morele afwegingen in situaties met tegenstrijdige belangen. Via de app publiceert de NBA regelmatig een nieuw praktijkvoorbeeld waar accountants mee te maken kunnen krijgen.

De app geeft aan of gebruikers hun keuzes baseren op persoonlijk, organisatie of maatschappelijk belang. Deelnemers kunnen een reactie plaatsen om hun antwoord toe te lichten en zien ook reacties van anderen. Na tien ingevulde dilemma’s krijgt de gebruiker individuele feedback op het persoonlijke profiel.

Slotwoord met video

Het 'slotwoord' van de app, waarin de uitkomsten van een dilemma worden getoond, is recent uitgebreid met video. Hierin behandelt happy financial Marjan Heemskerk maandelijks de uitkomsten en legt het dilemma voor aan enkele buitenstaanders. In de eerste video zijn dat socioloog prof.dr. Paul Schnabel en master student finance Marjolein Karels.

De DilemmApp, beschikbaar via de App Store (Apple) en de Google Play Store (Android), begon in 2014 als app speciaal voor accountants in business. Sinds medio 2019 is de app ingericht voor alle accountants. Zelf dilemma's aandragen kan via het menu van de app, of via e-mail naar d.duzant@nba.nl.

Bekijk het dilemma 'recept voor ellende' met bijbehorende video

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.