Nieuws

Ruim 9 procent omzetgroei KPMG

De omzet en overige inkomsten van accountants- en adviesorganisatie KPMG Nederland zijn in het afgelopen boekjaar met 9,3 procent gestegen tot 530 miljoen euro.

De omzet van Assurance groeide met 7,5 procent tot 295 miljoen euro en de omzet van Advisory nam met 11,8 procent toe tot 214 miljoen euro. De winst voor belasting steeg met 2,7 procent tot 64,1 miljoen euro.

KPMG heeft in oktober 2018 de bedrijfsonderdelen Audit en Advisory omgedoopt tot Assurance en Advisory. Het bedrijfsonderdeel Business Assurance is overgeheveld van Advisory naar Assurance, waardoor de bedrijfsresultaten van de servicelijnen over boekjaar FY17/18 zijn gecorrigeerd. De omzet van Advisory over FY17/18 is met 16,1 miljoen verlaagd, de omzet van Assurance is met 16,2 miljoen verhoogd.

Investeringen in auditkwaliteit hebben volgens KPMG geleid tot betere resultaten van interne inspecties (75 procent voldoende tegenover 68 procent in boekjaar 2018). Stephanie Hottenhuis, ceo van KPMG Nederland: "Hoewel wij blij zijn met deze stap voorwaarts, dagen wij onszelf tegelijkertijd uit om verder te verbeteren. Wanneer wij fouten ontdekken, blijven wij zoeken naar de onderliggende oorzaken en zetten wij deze om in duurzame lessen. Daar ligt onze focus: wij hebben in het afgelopen jaar 12 procent meer geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze mensen en wij implementeren een nieuw digitaal auditplatform waarmee wij de kwaliteit verder verbeteren."

Het aantal werknemers van KPMG, afkomstig uit 66 landen en met een gemiddelde leeftijd van 34 jaar, is het afgelopen jaar met 8 procent toegenomen naar 3.563 fte. Van alle nieuwe werknemers in het afgelopen boekjaar is 41 procent vrouw (4 procent toename). Het welzijn van werknemers is toegenomen tot 72 procent (2018: 60 procent) en ook is gewerkt aan het verminderen van de werkdruk. Dit resulteerde onder meer in een afname van het aantal overwerkuren binnen Audit voor het derde jaar op rij.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.