Nieuws

Schuld FC Twente deels kwijtgescholden door Enschede

De gemeenteraad van Enschede is akkoord gegaan met een steunplan voor FC Twente, waarbij een deel van een gemeentelijke lening is kwijtgescholden en een ander de is omgezet naar een 'achtergestelde' lening, waarover geen rente en aflossing hoeft te worden betaald.

Volgens Tubantia en RTV Oost ging de gemeenteraad met 23 stemmen voor en 16 stemmen tegen akkoord met het voorstel, waarmee in totaal een bedrag van 14 miljoen euro is gemoeid. Voorwaarde is wel dat de club op korte termijn het trainingscomplex in Hengelo verruilt voor een trainingslocatie in Enschede.

De koploper uit de Keuken Kampioen Divisie wil door de steun het herstructureringsplan uitvoeren. Het college van B en W had zich vorige maand al geschaard achter dat plan, dat ook voorziet in een flinke bijdrage van het Twentse bedrijfsleven.

Toekomst

FC Twente kan weer naar de toekomst kijken. Zo reageerde Koen Groenewold, lid van de raad van commissarissen, op het bericht dat de gemeente Enschede akkoord is met het herstructureringsplan. "Het plan is er op gericht dat wij met de gemeente Enschede, de Noabers en Ambassadeurs, en de schuldeisers de club weer op het rechte pad krijgen. Dankzij deze steun is dat gelukt."

De koploper van de eerste divisie is er nog lang niet, vervolgt Groenewold. "Er is nog veel werk te verrichten. We zijn er nog niet. De volgende stap is dat we, samen met de directie, voor continuïteit moeten zorgen."

Accountant

De financiële perikelen bij FC Twente leidde ook tot een tuchtzaak tegen de accountant van de voetbalclub. De Accountantskamer legde de accountant die de jaarrekeningen 2012/2013 en 2013/2014 van voetbalclub FC Twente goedkeurde een tijdelijke doorhaling van één maand op.

Volgens de tuchtrechter had de accountant de jaarrekeningen onvoldoende gecontroleerd, met name wat betreft de omzet uit de overdracht van twaalf miljoen euro aan toekomstige tv-rechten en de waardevermeerdering van het stadion met twintig miljoen euro.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.