Nieuws

Stelselmatige budgetoverschrijdingen bij Amerikaanse big four

Ruim tweederde van de consultancyprojecten van de big four in de Verenigde Staten overschrijdt de oorspronkelijke kostenraming.

Dat blijkt uit onderzoek van Source Global Research. Maar liefst 70 procent van de consultancyprojecten valt duurder uit dan verwacht. Slechts bij 2 procent van de projecten vallen de kosten iets lager uit. Bekende 'traditionele' management consultancy-partijen zoals McKinsey, Bain & Company en de Boston Consulting Group doen het met een overschrijding bij 60 procent van de klussen iets beter dan de big four.

Van de klanten vindt bijna driekwart (74%) dat tarieven voor consultants te hoog zijn en dat zij niet genoeg waarde creëren in vergelijking met wat ze kosten. Uit het onderzoek bleek ook dat van alle consultancypartijen de big four het vaakst korting geven. Volgens de onderzoekers is die korting echter ingecalculeerd. "Kortingen spelen een belangrijke rol in de Amerikaanse consultancymarkt. Wanneer het klanten lukt om een korting te krijgen van een consultancypartij, dan denken ze vaak dat ze goed hebben onderhandeld. De realiteit is echter dat ze dezelfde deal krijgen die iedereen krijgt", aldus Fergus Blair, senior analist bij Source Global Research.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 84 procent van de Amerikaanse senior executives denkt dat de consultancytarieven de komende vijf jaar zullen stijgen, met als meest genoemde reden dat de vraag naar consultants met gespecialiseerde of technische vaardigheden zal toenemen.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.