Nieuws

Hans Honig nieuwe ceo Deloitte Nederland

Tijdens de Algemene vergadering van Deloitte op vrijdag 26 april 2019 is Hans Honig benoemd tot ceo en voorzitter van de raad van bestuur van Deloitte Nederland per 1 juni 2019.

Honig volgt hiermee Peter Bommel op die deze rol sinds juni 2012 heeft vervuld. Honig was voorheen de managing partner van Financial Services binnen Deloitte Nederland, alsmede de Corporate Strategy Officer en lid van het Executive Committee. Hij heeft in het internationale netwerk verschillende leidinggevende rollen, waaronder lid van de North South European Executive. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen.

Peter Bommel heeft per 1 juni 2019 het einde van zijn tweede en tevens laatste termijn bereikt als ceo van Deloitte Nederland. Hij maakte bijna acht jaar deel uit van de raad van bestuur. "Deloitte is Peter dankbaar voor de enorme bijdrage die hij aan de ontwikkeling van onze organisatie heeft geleverd. Peter zal als Global Public Policy leader en lead client service partner voor een aantal van onze belangrijkste cliënten aan de Deloitte-organisatie verbonden blijven", aldus Deloitte.

Geen accountant

Door de benoeming van Honig wordt Deloitte het eerste big four-kantoor waar niemand uit de accountantspraktijk in het bestuur zit. Chief quality officer Engelhardt Robbe is de enige registeraccountant in het bestuur van Deloitte.

Emeritus hoogleraar financiële verslaggeving Henk Langendijk zegt tegen het Financieele Dagblad dat hij de keus voor een strategisch adviseur "curieus" vindt: "Wettelijk is daar misschien niks mee, maar in het licht van de discussie die er in de samenleving woedt over de toekomst van de accountancy is dit wel curieus. Het geeft aan dat de adviespraktijk van groot belang is voor Deloitte."

'Breed gedragen'

Floris Deckers, voorzitter van de rvc van Deloitte Nederland, wordt Honig "breed gedragen in de partnership en heeft een track record in het ontwikkelen van mensen en teams. Met zijn leiderschapservaring, interesse in maatschappelijke vraagstukken en toewijding aan klanten en innovatie is hij de juiste persoon om Deloitte in deze fase te leiden.”

Honig zegt met "enorme energie en commitment" aan de slag te gaan om de impact van Deloitte verder te vergroten. "De wereld om ons heen verandert in een hoog tempo. Het is meer dan ooit van belang onze dienstverlening verder te innoveren, blijvend te investeren in kwaliteit en onze maatschappelijke bijdrage te vergroten met diverse, inclusieve teams", aldus Honig.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.