Nieuws

Willem Buijink ontvangt prijs voor academisch leiderschap in accounting

Professor Willem Buijink, hoogleraar Open Universiteit en Tilburg University (emeritus), heeft de Anthony Hopwood Prijs 2019 ontvangen. De prijs voor academisch leiderschap in accounting in Europa wordt jaarlijks toegekend door de European Accounting Association (EAA).

De prijs is in 2005 ingesteld om professor Anthony G. Hopwood te eren. Hopwood speelde een prominente rol bij de oprichting van de EAA in 1977 en bij de verdere ontwikkeling daarvan. De prijs is bedoeld om academische excellentie, academisch leiderschap in accounting (wetenschap en onderwijs) in Europa en belangrijke bijdragen aan de EAA te eren. 

"Willem's academic record is impressive", zo motiveert de EAA de toekenning van de prijs aan Buijink. "He has produced and initiated a significant body of work, making a distinct and valuable contribution to the advancement of accounting thought. Apart from his leadership of European accounting departments, he has co-organised transnational EU funded research networks that have transformed the European accounting research landscape."

De prijs is ook een blijk van waardering voor de grote verdienste van Buijink voor de EAA zelf, aldus de organisatie. De Hopwood Prijs is op 29 mei uitgereikt aan Buijink tijdens het jaarlijkse EAA-congres in Paphos, Cyprus. Ann Vanstraelen, hoogleraar auditing aan de Universiteit Maastricht, sprak daarbij het laudatio uit.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.