Nieuws

6,5 miljoen pond boete voor Deloitte UK inzake controle Serco

Deloitte heeft een boete van 6,5 miljoen pond gekregen van de Britse toezichthouder Financial Reporting Council (FRC), vanwege nalatigheid bij de controle van outsourcingbedrijf Serco Geografix in 2011 en 2012.

Dat melden Britse media. Daarnaast kreeg de audit engagement partner een boete van 150 duizend pond voor nalatigheid tijdens de controle over 2012. Na schuldbekentenis van Deloitte en de audit engagement partner werden de boetes verlaagd naar respectievelijk ruim 4,2 miljoen plus 300 duizend aan onderzoekskosten en 97.500 pond voor de partner. Daarnaast stelt Deloitte onder toezicht van de FRC een speciaal trainingsprogramma in voor de gehele audit-tak van Deloitte.

Serco probeerde tussen 2010 en 2013 het Britse ministerie van Justitie om de tuin te leiden door de winsten die werden gemaakt bij het leveren van elektronische enkelbanden aan criminelen veel lager in de boeken te zetten. Volgens de FRC speelden Deloitte daar een actieve rol in.

Het onderzoek van de FRC kwam aan het rollen nadat de Serious Fraud Office (SFO) een onderzoek opende in 2016 naar de fraude bij Serco. Het outsourcingbedrijf kreeg daar gisteren een boete van 19,2 miljoen pond voor.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.