Nieuws

IIRC vraagt om feedback bij herzien integrated reporting framework

De International Integrated Reporting Council (IIRC) vraagt om feedback bij de herziening van haar integrated reporting framework.

Voor het eerst in het tienjarig bestaan van de IIRC herziet deze raad het integrated reporting-framework, dat in december 2013 werd gepubliceerd. De ontwikkelingen rondom corporated reporting hebben sindsdien niet stilgestaan; ondernemingen verwijzen in hun verslaggeving steeds vaker naar de Sustainable Development Goals en belichten thema’s als klimaatverandering, maatschappelijke verantwoordelijkheid en inclusiviteit. De herziening moet gaan helpen om het integrated reporting-framework daarbij effectiever te gebruiken.

De IIRC is op zoek naar feedback van zowel bedrijven, investeerders, regelgevers en standard setters als het accountantsberoep, de academische wereld en ngo's. Die kunnen hun visie op enkele geselecteerde thema’s voor 20 maart aanstaande delen via de website van de raad.

Ook in de periode daarna kunnen partijen een bedrijven leveren, via overleggen of het organiseren van een eigen rondetafelgesprek over de thema's, aldus de IIRC.

International <IR> Framework 2020 Revision

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.