Nieuws

ABN Amro breidt coronasteun voor bedrijven uit

ABN Amro breidt zijn steunmaatregelen uit voor bedrijven die in de problemen dreigen te komen door de coronacrisis. De bank wil ook zijn grotere klanten automatisch een financiële adempauze geven.

Vorige week kondigde ABN Amro al aan voor klanten met een lopend zakelijk krediet tot 2,5 miljoen euro de aflossing- en rentebetaling met zes maanden uit te stellen. "We hebben vorige week gezien dat dit goed werkt en rust en ruimte creëert voor bedrijven. We hebben daarom besloten om de grens van de regeling te verhogen naar 50 miljoen euro", zegt Daphne de Kluis, hoofd van de divisie Commercial Banking bij het financiële concern.

De maatregelen van banken komen bovenop een groot steunpakket van de overheid. Bedrijven kunnen met behulp van overheidsgaranties bij hun bank extra geld lenen, onder andere via de zogeheten BMKB-regeling.

ABN Amro merkt dat er bij klanten veel animo is voor de steun- en uitstelmaatregelen. Dat leidt tot veel vragen en aanvragen. Daardoor kan er sprake zijn van wachttijden, waarschuwt de bank. Er wordt bij het hele proces prioriteit gegeven aan ondernemers waarbij de financiële impact van de pandemie het grootst is.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.