Nieuws

NBA mikt op online ALV

De volgende NBA-ledenvergadering staat gepland voor maandag 15 juni 2020. Een tijdelijke wijziging van de wet maakt het mogelijk de vergadering online te laten plaatsvinden.

Het online organiseren van de ledenvergadering van de NBA betekent dat ook elektronisch stemmen mogelijk moet zijn voor deelnemers aan de ALV. De beroepsorganisatie wacht daarvoor op groen licht van het parlement. De wetswijziging die tijdelijk - tot 31 december - elektronisch stemmen mogelijk maakt voor organisaties als de NBA, ligt nu ter goedkeuring voor bij de Tweede Kamer, die daarover stemt op 16 april.

De ALV wordt op 15 juni onder meer gevraagd te stemmen over de benoeming van een nieuw bestuurslid als opvolger van Gertjan Stoker, die eerder dit voorjaar aftrad. Het bestuur maakt binnenkort de naam van een kandidaat-bestuurslid bekend. Ook de herbenoeming van voorzitter Marco van der Vegte staat op de agenda.

Daarnaast ligt een verordering voor over aanpassing van de vergoeding aan de bestuursleden. De oude verordening was nog gebaseerd op een bestuur van dertien leden en een tijdsbesteding per bestuurslid van gemiddeld iets meer dan een dag per maand. Bij het huidige bestuur van zeven leden is de tijdsbesteding per bestuurslid aan het NBA-bestuurswerk hoger. Alle zittende bestuursleden zien trouwens af van verhoging van de vergoeding in 2020.

Zodra door het parlement besloten is over de mogelijkheid van elektronisch stemmen, zal de NBA de leden daarover informeren.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.