Nieuws

NBA organiseert online ALV en draagt nieuw bestuurslid voor

De NBA-ledenvergadering op maandag 15 juni aanstaande wordt online georganiseerd. De beroepsorganisatie draagt Monika Bankert voor als nieuw bestuurslid.

Nu zowel de Tweede als de Eerste Kamer heeft ingestemd met een tijdelijke wetswijziging, is het ook voor de NBA mogelijk de ALV geheel online te beleggen. De wijze van organiseren voldoet aan alle formele vereisten voor een ledenvergadering, aldus de NBA. Er kunnen vragen worden gesteld en er wordt elektronisch gestemd. Leden die zich aanmelden voor de vergadering krijgen daarover vooraf nadere informatie. De vergadering start op 15 juni om 16.00 uur.

Het bestuur van de NBA draagt als nieuw bestuurslid Monika Bankert voor, om te voorzien in de vacature die is ontstaan door het aftreden van Gertjan Stoker. Bankert, bedrijfseconoom en  registeraccountant, is zelfstandig interim-manager, consultant en publicist. Eerder werkte zij bij PwC en Coca-Cola.

Agenda

Tijdens de vergadering staat de jaarrekening 2019 op de agenda. Ook wordt door het bestuur ingegaan op de impact van de coronacrisis op de leden en de NBA zelf, bijvoorbeeld ten aanzien van de financiën. Daarnaast wordt een update gegeven van de stand rondom de nieuwe governance van de beroepsorganisatie en van de vernieuwingsagenda.

De ledenvergadering wordt verder gevraagd te stemmen over een verordening voor aanpassing van de vergoeding aan de bestuursleden. Met het huidige niveau van vergoeding blijkt het steeds lastiger om bestuursleden met de juiste competenties te werven. Daarbij komt dat de tijdsbesteding van de zeven leden van het huidige bestuur duidelijk hoger is dan voorheen, toen het bestuur dertien leden telde. Alle zittende bestuursleden zien overigens af van verhoging van hun vergoeding over 2020.

Ook staat de herbenoeming van voorzitter Marco van der Vegte op de agenda. Meer informatie over de ALV is te vinden via nba.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.