Nieuws

Al ruim half miljard uitgekeerd in vierde periode NOW

In twee weken tijd zijn bij het UWV al ruim 45.000 aanvragen ingediend voor de vierde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Inmiddels is al ruim een half miljard uitgekeerd aan voorschotten.

De bijna 34.000 werkgevers van wie de aanvraag al is toegekend hebben samen zo'n 524.000 mensen in dienst. Aan deze werkgevers is inmiddels de eerste termijn van het berekende voorschot overgemaakt, in totaal 544 miljoen euro. Zij ontvangen later nog twee termijnen. De overige aanvragen zijn nog in behandeling.

Werkgevers kunnen sinds maandag 15 februari een aanvraag indienen voor de vierde periode NOW. Na één week waren er 34.000 aanvragen binnen. In de tweede week zijn daar ruim 11.000 aanvragen bijgekomen. Werkgevers hebben nog tot en met zondag 14 maart de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.

Voorwaarden

Voor NOW 4 komen werkgevers met minimaal twintig procent omzetverlies over een periode van drie maanden in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten. De vierde termijn heeft betrekking op de maanden januari tot en met maart 2021. Ten opzichte van de derde NOW-periode is de maximale tegemoetkoming verhoogd van 80 naar 85 procent bij volledig omzetverlies. De overige voorwaarden zijn gelijk aan die in de derde periode.

In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van tachtig procent van de tegemoetkoming uit. Dit voorschot wordt in drie termijnen betaald. Voor de eindafrekening van de vierde NOW-periode wordt het UWV-loket geopend tussen 31 januari en 23 oktober 2022.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.