Nieuws

Werkgevers: klimaatrapport geen verrassing, onderstreept urgentie

De conclusies uit het nieuwe klimaatrapport van VN-klimaatpanel IPCC, waaronder de bevinding dat menselijke uitstoot van broeikasgassen de aarde serieus opwarmt, komen niet als een verrassing.

Wel onderstreept de studie "nogmaals de urgentie dat we nu echt moeten gaan handelen" om de opwarming van de aarde tegen te gaan, zeggen ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in een eerste reactie.

Met het Nederlandse Klimaatakkoord, de Europese Green Deal, de verdergaande klimaatplannen van Brussel en het mondiale klimaatakkoord van Parijs, liggen er volgens de werkgevers veel doelstellingen en plannen klaar om uitgevoerd te worden. Het is nu een kwestie van doen, volgens de lobby van het bedrijfsleven.

"In onze nieuwe koers zetten we vol in op een duurzaam, klimaatneutraal Nederland. Om dat te bereiken moet nu echt werk worden gemaakt van de uitvoering van het Klimaatakkoord en de nieuwe klimaatplannen van de Europese Commissie", aldus de organisaties. Dat laatste zou niet alleen een taak voor bedrijven zijn. "Iedereen moet leveren, bedrijven, burgers, ook politiek en de overheid."

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.