Nieuws

Evergrande zet stap om wanbetaling te voorkomen

Het Chinese vastgoedconcern China Evergrande Group zegt een akkoord te hebben bereikt met binnenlandse houders van obligaties. Daarmee voorkomt het financieel geplaagde concern voor nu dat het in gebreke blijft met bepaalde rentebetalingen.

Evergrande gaat gebukt onder een schuldenlast van omgerekend ruim 200 miljard euro en het bedrijf moet deze week aflossingen doen op leningen en op obligaties. De dreiging van een faillissement van Evergrande houdt wereldwijd investeerders in de ban. De vastgoedontwikkelaar zou rentebetalingen aan zeker twee van zijn grootste bankschuldeisers niet voldaan hebben, aldus ingewijden.

Hengda Real Estate Group, het belangrijkste vastgoedonderdeel van Evergrande, stelde woensdag dat het op 23 september een rentebetaling zal doen. Het gaat om een lening met een rente van 5,8 procent die in september 2025 vervalt. Het verschuldigde bedrag is 232 miljoen yuan, omgerekend bijna 30,6 miljoen euro. Voorwaarden van de overeenkomst werden niet verduidelijkt.

Rente

Het bedrijf moet tot het einde van dit jaar nog omgerekend 570 miljoen euro aan rentes betalen. Dat bedrag is inclusief omgerekend ruim 71 miljoen euro die ook op 23 september betaald moet zijn. Er is volgens de obligatie-afspraken een aflossingsvrije periode van 30 dagen voordat een gemiste betaling op die obligatie een wanbetaling zou worden.

Chinese autoriteiten zijn ondertussen begonnen met het leggen van een basis voor wat mogelijk de grootste bedrijfsherstructurering in de geschiedenis van het land zou kunnen zijn. Beijing heeft boekhoudkundige en juridische deskundigen bijeengebracht om de financiën van de groep te onderzoeken.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.