Nieuws

Evergrande kan jaarcijfers niet op tijd presenteren

Het noodlijdende Chinese vastgoedbedrijf Evergrande kan de jaarcijfers niet voor 31 maart presenteren, zoals de beursregels van Hongkong voorschrijven. Het bedrijf heeft meer tijd nodig om de resultaten op te stellen en te laten goedkeuren.

De controlerend accountant heeft aan Evergrande veel extra procedures opgelegd, vanwege de "drastische veranderingen" in de tweede helft van het jaar, meldt het vastgoedconcern in een verklaring. Het bedrijf wil de jaarcijfers "zo snel als praktisch is" presenteren nadat de controle is afgerond. Tot die tijd kunnen aandelen Evergrande niet verhandeld worden.

De Chinese vastgoedsector zit na jaren van ongekende groei in financiële nood. Grote projectontwikkelaars als Evergrande gaan gebukt onder een enorme schuldenlast en worstelen om die af te betalen.

Evergrande, dat een schuld heeft van omgerekend circa 260 miljard euro, miste in de afgelopen maanden al enkele betalingen aan obligatiehouders. Het bedrijf kondigde eind januari aan binnen zes maanden een reorganisatieplan te presenteren.

Ook andere Chinese vastgoedbedrijven met beursnoteringen in Hongkong, zoals Sunac China en Shimao Group, verklaarden dat de publicatie van de cijfers is vertraagd. Deze bedrijven geven echter de laatste coronagolf in China de schuld van de vertraging en zijn van plan om op 31 maart niet-gecontroleerde resultaten bekend te maken.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.