Nieuws

Magazine: 'Boeren hebben recht op tijd, perspectief en waardering'

Sinds het kabinet ingrijpende stikstofplannen lanceerde, staat de agrarische sector op scherp. Maar achter de schermen zien agro-accountants al langer een sector die klem zit tussen de wereldmarkt, overproductie en milieuvraagstukken, blijkt uit het nieuwe magazine Accountant.

"Ik zag allang aankomen dat het zwaar zou worden in de veehouderij", zegt Robert van Lierop, adviseur bij accountants- en advieskantoor FarmAdvies, in het blad. "Overproductie en milieu staan al twintig jaar op de agenda, maar dat heeft nooit geleid tot een landbouwbeleid voor de lange termijn. Je kunt het de individuele boer niet kwalijk nemen dat hij nu voor het blok staat."

Het is nu aan de agro-accountant om de boer bij de hand te nemen, aldus Rick Hoksbergen van accountants- en advieskantoor Countus. "Boeren voelen zich persoonlijk verbonden met hun bedrijf, het is in deze complexe situatie moeilijk om er zakelijk naar te kijken. Wij als agro-accountants begrijpen de emoties, maar we blijven er professioneel naar kijken."

Onbekend maakt onbemind

In het nieuwe magazine ook meer over NOCLAR, baken voor het naleven van regelgeving bij opdrachtgevers, maar nog te veel 'onbekend maakt onbemind', vinden betrokkenen. "Bij NOCLAR denken accountants: nog meer compliance."

Verder in het blad aandacht voor de nieuwe PE-regeling voor accountants en voor de Foundation for Auditing Research (FAR): na zeven jaar zaaien is het daar nu tijd voor oogsten. Ook wordt stilgestaan bij de onafhankelijkheid van de tuchtrechter. En plaatsvervangend NBA-voorzitter Ingrid Hems zit op de oranje stoel.  

Online en in de bus

Het nieuwe NBA-magazine ligt deze week bij abonnees in de bus. Het blad is ook online te lezen via Accountant.nl en kan bovendien (per artikel of als geheel) in pdf-vorm worden gedownload.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.