Nieuws

SER en RJ organiseren serie webinars over duurzaamheidsrapportage

Na een startwebinar over de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) verzorgt de Sociaal-Economische Raad (SER), samen met de Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ), vier verdiepingswebinars over de nieuwe verplichte Europese duurzaamheidsrapportage.

De CSRD-richtlijn verplicht veel ondernemingen vanaf 2024 te rapporteren over duurzaamheidsprestaties, aan de hand van verschillende criteria. Ook bedrijven die zelf (nog) niet direct onder de CSRD vallen, krijgen er via hun afnemers vaak mee te maken.

De gratis webinars gaan in op vier thema’s die een rol spelen bij het duurzaamheidsverslag, zoals opgenomen in de verslaggevingsstandaarden ESRS (European Sustainability Reporting Standards). De webinars behandelen achtereenvolgens de thema’s dubbele materialiteit (28 februari), klimaatverandering (7 maart), eigen werknemers (14 maart) en presentatie, controle en gebruik van de ESRS (21 maart).

Aanmelden kan via de event website van de SER. De SER heeft daarnaast een nieuwe webpagina geopend, met veel informatie over de EU-duurzaamheidsrapportage, een stroomschema, FAQ’s, het tijdpad en relevante documenten.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.