Opinie

De overige opdrachten van Verdiesen

Commissie Regelgeving (Verdiesen) heeft zich gebogen over de samenstellingsopdracht. Zij stelt (naast ca. 10 goede voorstellen) voor dat we nu kunnen gaan kiezen uit twee smaken:

Arnout van Kempen

  1. overige opdrachten (nieuw) 
  2. samenstellingsopdracht (bestaand)

Wat mij betreft leidt de nieuwe "overige opdracht" hoe dan ook tot onduidelijkheid in de markt. De commissie geeft in haar rapport aan dat "absoluut moet worden vermeden dat door het voorgestelde onderscheid twee ‘soorten' samenstellingsopdrachten ontstaan". En daar ben ik dus helemaal mee eens!

Mijn oplossing: implementeer die "overige opdrachten" dan helemaal niet. Als klanten niet willen betalen voor een samenstellingsverklaring van een AA of RA, dan moeten ze maar ergens anders heengaan. Eindeloze discussies over aard, omvang en reikwijdte van het zgn. derdenbelang worden hiermee voorkomen.

Wat vindt u van deze opinie?

Reageer Spelregels debat

Arnout van Kempen di CCO CISA is Senior manager Risk & Compliance bij Baker Tilly. Hij schrijft op persoonlijke titel. Hij is lid van de Commissie Financiƫle verslaggeving & Accountancy van de AFM en lid van de signaleringsraad van de NBA. Daarnaast is hij diaken van het bisdom 's-Hertogenbosch.

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.