Opinie

Film Wall Street: het vervolg

Michael Douglas won een Oscar voor zijn rol als Gordon Gekko in Wall Street. Een film die tot de klassiekers mag worden gerekend en die in de commentaren op de huidige crisis vele malen is aangehaald. Met name de quote 'Greed is good' komt telkens terug.

Er komt een vervolg met de titel Wall Street: money never sleeps. Oliver Stone voert de regie en de film komt op 23 september 2010 in Nederland uit. Maar waar gaat de film over?

In het vervolg op Wall Street wordt Gordon Gekko na 23 jaar gevangenisstraf, voor financiële malversaties, vrijgelaten. Hij keert terug in de maatschappij, voor hem een andere wereld dan in 1987 toen hij de bak in draaide. Met mobiele telefoons en internet als tastbare veranderingen. Eén ding is zeker niet veranderd: de hebzucht en criminele praktijken op Wall Street. Deze zijn zelfs heftiger geworden dan in zijn tijd.

Maar Gekko wil niet terug naar Wall Street, wel naar zijn familie. Hij zoekt contact met zijn dochter, die echter weinig van hem moet hebben. Gekko komt wel in contact met haar verloofde, jawel: een aandelenhandelaar op Wall Street.

U mag fantaseren over hoe dat verder zal verlopen. Zie voor een voorproefje twee trailers. Ik kijk nu al uit naar 23 september aanstaande.

Oh ja, in de vervolgfilm is de fameuze quote uitgebreid: 'Greed is good. Now it seems it's legal'.

Wat vindt u van deze opinie?

Reageer Spelregels debat

Marcel Pheijffer (1967) is hoogleraar Forensische Accountancy aan de universiteiten Nyenrode en Leiden.

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.