Acht vragen aan

Tobi Smit

Tobi Smit RA, partner van vhm|abc in Epe, is 29 september 2016 in Frankfurt voor een periode van vier jaar gekozen tot voorzitter van IECnet. Acht vragen.

Wat was uw allereerste baan?
Assistent-accountant bij Dijker en Doornbos in Zwolle.

Wat vindt u het moeilijkste aan uw (nieuwe) baan?
Het bewaken van de balans tussen het belang van het internationale netwerk als geheel en de individuele belangen van ieder van de leden van IECnet.

Wat vindt u het leukste aan uw (nieuwe) baan?
Het omgaan met collega’s van over de hele wereld die met verschillende achtergronden en afkomstig uit verschillende culturen hetzelfde vak uitoefenen.

Wat ziet u als de belangrijkste ontwikkeling in uw vakgebied?
Accountants zullen zich wereldwijd in hoog tempo moeten aanpassen aan de zeer snel veranderende (ICT) omgeving. Ik verwacht dat de auditfunctie nog meer een specialisme zal worden, het aantal auditpraktijken zal verder afnemen en deze zullen verder af komen te staan van de overige dienstverlening van multidisciplinaire accountantskantoren.

Als u opnieuw zou kunnen beginnen, wat zou u dan anders doen?
Ik ben gelijk na mijn vwo gaan werken en heb daarnaast in de avonduren en weekenden de NIVRA-opleiding gevolgd. Een prima traject om snel veel ervaring op te doen maar ik zou nu toch de weg via hbo of universiteit kiezen. Daarnaast zou ik na het behalen van het RA-diploma een vervolg opleiding IT-audit gaan volgen.

Wat zou iedereen moeten weten die accountant wordt?
Als accountant werk je in een afwisselende, snel veranderende omgeving waarin je je hele leven niet alleen vaktechnisch maar ook als mens moet blijven ontwikkelen.

Welk moment is u het meest bijgebleven uit uw carrière?
Mooie herinneringen zijn het behalen van de RA-titel en het moment dat ik werd gevraagd als vennoot toe te treden tot de toenmalige maatschap van Huffelen & Meenink.
Voor IECnet zijn dat onder andere de presentaties voor IFAC’s Forum of Firms in New York en spannende reizen naar onder meer Kazakhstan en El Salvador om daar de kwaliteit van nieuwe IECnet leden te beoordelen.

Wat doet u als u niet werkt?
Actief en passief van sport genieten, tijd doorbrengen met mijn gezin, organiseren van fundraising projecten en veel reizen.

 

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Gerelateerd

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.