Acht vragen aan

Erwin Weerts

Per januari 2017 is Erwin Weerts RA partner bij Koenen en Co. Acht vragen.

Wat was uw allereerste baan?
Tijdens mijn studie werkte ik in het familiebedrijf Electroworld Weerts, waar ik met wasmachines sleepte. Na de heao werkte ik als assistent-accountant in de controlepraktijk bij PwC.

Wat vindt u het moeilijkste aan uw baan?
Het houden van focus op strategische keuzes en zaken die op de lange termijn belangrijk zijn (bijvoorbeeld in mijn rol als bestuurder van de controlepraktijk), naast het runnen van een eigen klantenpakket.

Wat vindt u het leukste aan uw baan?
De samenwerking met mijn collega's en klanten en de afwisseling die dit met zich meebrengt. Ik vind het prachtig dat ik binnen Koenen en Co als partner verder mag bouwen aan een mooi, solide bedrijf met tevreden medewerkers en klanten. Naar mijn mening is een flexibele organisatie, die zich snel kan aanpassen aan gewijzigde omstandigheden, de sleutel tot toekomstig succes.

Wat ziet u als de belangrijkste ontwikkeling in uw vakgebied?
Steeds verdergaande digitalisering en de impact hiervan op de rol van de accountant (zowel in de samenstel- als de controlepraktijk). Onze toegevoegde waarde ligt niet op de traditionele accountantswerkzaamheden, maar in de brede ondersteuning van klanten op allerlei onderdelen van de bedrijfsvoering. Specialistische kennis wordt steeds belangrijker, waardoor de samenwerkingen met collega’s en externe specialisten heel belangrijk is, om klanten optimaal te kunnen bijstaan.

Als u opnieuw zou kunnen beginnen, wat zou u dan anders doen?
In plaats van een vervolgopleiding aan de heao zou ik universiteit gaan doen. Het vervolg studietraject naast een drukke baan in de accountancy is dan een stuk korter.

Wat zou iedereen moeten weten die accountant wordt?
Dat het een heel leuk en mooi vak is omdat je elke dag in de keuken kunt kijken bij andere ondernemers. Het werken met gedreven en ambitieuze ondernemers maakt trots. Daarvan onderdeel uitmaken geeft ontzettend veel energie!

Welk moment is u het meest bijgebleven uit uw carrière?
Er zijn zoveel mooie momenten geweest, maar eentje noem ik in het bijzonder. Dat we in januari bij een klant met een team de hele week keihard hebben gewerkt tot 's avonds laat om de strakke deadline van vrijdag te halen. Uiteindelijk gaf het een enorme kick om exact om 23.59 uur op 'Send' te drukken en de stukken op tijd per mail aan te leveren aan de buitenlandse groepsaccountant. Ondanks het korte tijdsbestek waarin deze controle elk jaar moest worden uitgevoerd en de hoge druk die op het team lag, was de sfeer onderling en in samenwerking met de klant geweldig. Niemand vond het dan ook erg om lange dagen over te werken.

Wat doet u als u niet werkt?
Mijn vrije tijd besteed ik graag aan stedentrips en vakanties waarbij skiën niet mag ontbreken. Ook op de fiets ben ik graag in heuvelachtig gebied te vinden. Verder probeer ik met enige regelmaat hard te lopen in het mooie Maastricht, waar ik tevens actief ben in het verenigingsleven. En last, but not least: ik geniet enorm van de gezellige momenten thuis.

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Gerelateerd

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.