Acht vragen aan

Marcel Jansen

Marcel Jansen RA is benoemd als cfo van Athlon Nederland. Acht vragen.

Wat was uw allereerste baan?
Mijn eerste baan was analist/programmeur bij Pandata (opgegaan in Cap Gemini). Idee was toen uiteindelijk richting EDP Auditing te gaan maar alvorens de auditkant op te pakken eerst zelf in IT-praktijk te beginnen. 

Wat vindt u het moeilijkste aan uw baan?
Het moeilijkste is een goede ‘work-life’-balance vinden. Met een interessante uitdagende job gaat veel energie en focus naar werk. Omdat de kinderen ondertussen de deur uit zijn en ik in mijn nieuwe job niet heel veel zal gaan reizen zou het wat makkelijker moeten worden de juiste balans te vinden. 

Wat vindt u het leukste aan uw baan?
Alhoewel ik mijn nieuwe job als cfo uiteraard finance als eerste aandachtsgebied heb, werken we als directieteam nauw samen waardoor ik breed betrokken ben bij de business. Dat is ook juist datgene wat ik leuk vind. Van tijd tot tijd klantbezoek, strategie of een nieuwe business initiatief. Het is allemaal boeiend. 

Wat ziet u als de belangrijkste ontwikkeling in uw vakgebied?
De ontwikkeling van puur finance naar finance business partner is al langer gaande. Vooral binnen de financiële sector is de ontwikkeling van de risk functie de laatste jaren belangrijk geweest. Dit heeft enerzijds geleid tot meer regels, procedures en kosten voor de business. Tegelijkertijd is er daardoor een stap gezet in het maken onderbouwde business beslissingen met een bewuste risk-reward  balans..

Als u opnieuw zou kunnen beginnen, wat zou u dan anders doen?
Uiteindelijk heb ik er niet voor gekozen verder te gaan als controlerend accountant maar ben ik als accountant in business geëindigd. Als ik opnieuw zou beginnen dan had ik voor de RC-opleiding gekozen. 

Wat zou iedereen moeten weten die accountant wordt?
In het begin van mijn carrière heb ik in de accountancy gewerkt. Ik kijk daar nog steeds op terug als een leuke en leerzame periode. Accountancy is een dynamische omgeving waar veel mogelijkheden zijn voor opleiding en ontwikkeling. Uiteindelijk blijft het wel controleren van een ander en  is de focus afronding binnen strakke timing en budget. Dat moet je liggen.

Welk moment is u het meest bijgebleven uit uw carrière?
Op relatief jonge leeftijd kreeg ik de mogelijkheid als cfo van start te gaan bij een groepsmaatschappij. Het was echter een bedrijf met de nodige problemen in de backoffice organisatie. Na een klein jaar werd het een ware belasting. Het vertrouwen en coaching van mijn destijdse manager hebben mij door die tijd heengeleid. Dat is mij altijd bijgebleven.

Wat doet u als u niet werkt?
In mijn vrije tijd vind ik  het leuk dingen te doen met het gezin en vrienden. Ik houd van meerdere sporten zoals fitness, hardlopen, fietsen, golf en skiën. Daarnaast gaat er nogal wat tijd op aan de tuin en beleggen.

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Gerelateerd

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.