Nieuws

Paul Frentrop hoogleraar Corporate Governance bij Nyenrode

Dr. Paul Frentrop is per 1 september benoemd tot hoogleraar Corporate Governance and Capital Markets aan Nyenrode Business Universiteit.

De leerstoel is ondergebracht bij het Nyenrode Corporate Governance Instituut, waaraan onder anderen prof. mr. Steven Schuijt, prof. mr. Bas Steins Bisschop, prof. dr. Mijntje Lückerath, prof. dr. Ruud Pruijm, prof.dr. Barbara Bier en prof. dr. Leen Paape al zijn verbonden. Corporate Governance vormt één van de speerpunten in het onderzoek en onderwijs van de Nyenrode Business Universiteit. 

Frentrop zal zich met name richten op onderzoek naar hoe institutionele beleggers invloed kunnen en willen uitoefenen op het bestuur van ondernemingen. Verder onderzoekt hij de invloed van het beleggingsbeleid van institutionele beleggers op hun rol als aandeelhouder, vragen rond langetermijnaandeelhouderschap ('stewardship') en de problematiek rond het grensoverschrijdend stemmen door aandeelhouders. Daarnaast zal Frentrop actief betrokken zijn bij de opleidingsprogramma's voor commissarissen van Nyenrode Business Universiteit. 

Paul Frentrop (57) promoveerde in 2002 aan de Universiteit van Tilburg op 'Ondernemingen en hun aandeelhouders sinds de VOC. Corporate governance 1602-2002.' Hij is al meer dan twintig jaar bij de ontwikkelingen rond corporate governance betrokken, onder andere als auteur van de onder auspiciën van de Nederlandse Corporate Governance Stichting uitgegeven rapporten 'Corporate governance in Nederland, de stand van zaken' (2002) en 'De discussie over Corporate governance in Nederland' (2005). 

Frentrop was tot 2007 directeur van governance-adviesbureau Deminor Nederland BV en tot en met 2010 Hoofd Corporate Governance van APG. Daarnaast was hij bestuurder van Eumedion, het governance-platform voor institutionele beleggers. Momenteel assisteert hij raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven bij hun zelf-evaluaties.

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.