Nieuws

NBA publiceert notitie Flex-bv

De NBA heeft vandaag de notitie Flex-bv gepubliceerd. Daarin wordt een toelichting gegeven op de invoering van de flex-bv en de gevolgen voor de accountantspraktijk. Accountants worden opgeroepen input te leveren om het document actueel te houden.

De notitie beschrijft de belangrijkste wijzigingen in het bv-recht, zodat de accountant goed is geïnformeerd en klanten zo goed mogelijk kan begeleiden. 

Bij het schrijven van het stuk is samengewerkt met het Register Belastingadviseurs. Zij hebben vanuit hun expertise hoofdstuk 4 geschreven. 

Omdat de invoering van de flex-bv veel gevolgen heeft voor de praktijk van accountants en hun klanten is het de bedoeling het document op de website actueel te houden. Daartoe toept de NBA accountants op om eventuele opmerkingen, aanbevelingen of vragen over deze uitgave te melden aan Hugo van Campen van de NBA (telefoon 020 301 03 92 of e-mail: h.vancampen@nba.nl). 

Op een later tijdstip komt de NBA met nadere regelgeving over een belangrijk deelonderwerp in de nieuwe wetgeving, de uitkeringstest. Het Adviescollege voor Beroepsreglementering heeft hiertoe een project opgestart. 

Op Accountant.nl is een Dossier Flex-bv beschikbaar, met alle publicaties over dit onderwerp. 

  • Download de notitie Flex-bv van de NBA

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.