Nieuws

Hans de Boer nieuwe voorzitter VNO-NCW

Hans de Boer wordt de nieuwe voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW. Hij volgt op 1 juli Bernard Wientjes op, die na negen jaar het voorzitterschap overdraagt.

Het dagelijks bestuur van VNO-NCW heeft hem vandaag benoemd voor een periode van drie jaar. 

De Boer (59) is ondernemer en commissaris en heeft daarnaast de nodige ervaring in de wereld van de (Haagse) lobby voor ondernemers. Hij was in de periode 1997-2003 voorzitter van MKB-Nederland. 

De laatste tien jaar was De Boer commissaris en adviseur bij diverse organisaties. Zo is hij nu nog voorzitter van de raad van commissarissen bij de Sperwer Groep (supermarkten) en ArboNed, commissaris bij Siemens Nederland en de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij. 

Hij was daarnaast actief als voorzitter van de Taskforce Jeugdwerkloosheid en initiatiefnemer van de herinvoering van ambachtsscholen/mts-en in Nederland, een keten van inmiddels honderd zogenoemde 'Vakcolleges'. In een verder verleden was De Boer oprichter en directeur-grootaandeelhouder van het Bureau Economische Argumentatie, dat hij verkocht aan KPMG. 

Hans de Boer studeerde economie (hoofdrichtingen econometrie en openbare financiën) aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.