Nieuws

BDO pleegt coup bij Grant Thornton in Oostenrijk

BDO heeft in Oostenrijk bijna de helft van de werknemers van Grant Thornton weggekaapt.

BDO Oostenrijk, onderdeel van BDO International, heeft 65 werknemers van Grant Thornton (GT) in Oostenrijk, waaronder tien partners, weten weg te kapen. BDO Oostenrijk heeft daardoor nu vijfhonderd werknemers, waarvan veertig partners. De nieuwe werknemers zullen aan het werk gaan bij de vijf kantoren die BDO in Oostenrijk heeft.

"Onze klanten zullen de lokale, hands-on service blijven krijgen die ze waarderen, maar ze hebben nu toegang tot een grotere hoeveelheid services en resources vanwege het wereldwijde netwerk van BDO. De bedrijfscultuur van BDO past goed bij onze nadruk op werk/privé-balans en onze mensen hebben nu meer mogelijkheden om te groeien in hun carrière", aldus Andreas Bernhart, voormalig GT-partner.

BDO Oostenrijk hoopt hiermee dichter in de buurt van de big four te komen. KPMG en Deloitte hebben beiden ongeveer 1.100 medewerkers in Oostenrijk, PwC 900 en EY 720. GT had voor het vertrek van de werknemers en partners ongeveer 170 werknemers. GT heeft nog niet publiekelijk gereageerd op het vertrek van de werknemers en partners.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.