Nieuws

Moederbedrijf Geldvoorelkaar.nl stilgelegd vanwege fraude

Trustbuddy, een Zweeds crowdfundingplatform en moederbedrijf van het grootste Nederlandse crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl, is op last van de Zweedse autoriteiten stilgelegd.

Trustbuddy zou zonder toestemming geld van crowdfunders gebruikt hebben voor andere doeleinden. Er is daardoor een gat ontstaan van 44 miljoen Zweedse kronen (4,74 miljoen euro). Momenteel is er een bedrag van 300 miljoen kronen (32,3 miljoen euro) uitgeleend op het platform, maar daarvan is 37 miljoen kronen (3,99 miljoen euro) niet toegewezen.

Dochteronderneming Geldvoorelkaar.nl, dat zich richt op leningen aan het midden- en kleinbedrijf, opereert volgens Trustbuddy geheel onafhankelijk en wordt niet verdacht van strafbare feiten.

De autoriteiten hebben indicaties dat er al vanaf het begin van het bestaan van het platform werd gefraudeerd. Simon Nathanson, chairman van Trustbuddy: "We zijn natuurlijk erg teleurgesteld in de ontstane situatie. Met het nieuwe managementteam heeft Trustbuddy zowel het platform als de capaciteit om een bedrijf te creëren dat gebouwd is voor groei en leiderschap in de sector. In het licht van de recente gebeurtenissen moeten we onze focus nu verleggen naar het vinden van een oplossing die het meest in het belang is van onze stakeholders."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.