Nieuws

Reactie BDO op AFM-rapport

BDO ligt op schema om in 2016 het merendeel van de verbetermaatregelen geïmplementeerd te hebben. Het kantoor neemt de bevindingen uit het AFM-rapport van vandaag serieus en zal deze in de komende maanden verder oppakken.

Hieronder de tekst van de reactie van BDO op het AFM-rapport:

Reactie BDO op AFM-rapport 'Dashboard 2015 Verandering en Verbetermaatregelen'

​BDO heeft kennisgenomen van het AFM-rapport ‘Dashboard 2015 Verandering en Verbetermaatregelen’. Ook hebben wij gebruikgemaakt van de mogelijkheid om een publieke reactie toe te voegen aan het rapport.

BDO is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het rapport ‘In het publiek belang’ zoals is opgesteld door de NBA Werkgroep Toekomst Accountantsberoep, dat ten grondslag ligt aan het AFM-onderzoek. BDO onderschrijft het belang van de maatregelen die door de werkgroep zijn voorgesteld en is voortvarend van start gegaan met de invoering van deze maatregelen. Wij hebben direct na de publicatie van het NBA-rapport een interne werkgroep ingesteld die aan de slag is met de uitvoering van ons implementatieplan.

Het volledig doorvoeren van de maatregelen vergt uiteraard inspanning en tijd. BDO heeft op diverse terreinen reeds significante vooruitgang geboekt en ligt op schema om in 2016 het merendeel van de maatregelen geïmplementeerd te hebben. Na 1 mei jl., de peildatum van het AFM-onderzoek, hebben wij dan ook niet stilgezeten en zijn de nodige stappen gezet.

De tussentijdse bevindingen zoals door de AFM gerapporteerd nemen wij serieus en zullen wij in de komende maanden verder oppakken. Juist omdat wij ook van mening zijn dat veranderingen nodig zijn, maar vooral omdat BDO zélf de kwaliteit naar een hoger plan wil tillen. Die ambitie is ook terug te vinden onze strategie, waar kwaliteit een cruciaal speerpunt is.

Wij zijn trots op onze mensen en gaan vol energie en met de juiste focus door met het aanpassen van onze organisatie zodanig dat er binnen afzienbare termijn een volledig op kwaliteit gerichte cultuur en organisatie staat.

 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.