Nieuws

IFAC geeft handvatten voor integrated thinking

Om het implementeren van Integrated Thinking voor accountants te vergemakkelijken, heeft de International Federation of Accountants (IFAC) een visiedocument geschreven.

Met het document wil de IFAC gereedschap geven aan accountants om bij te kunnen dragen aan integrated thinking, de denkwijze waarop Integrated Reporting (IR) is gebaseerd en waarbij capital allocation, het gedrag van ondernemingen, financiële stabiliteit en duurzame ontwikkeling binnen organisaties als één geheel wordt gezien.

Het document identificeert vijf elementen die samen de kern vormen van integrated thinking: connectivity, external value focus, integrated planning, effective governance & oversight, en integrated communications. Door integrated thinking in te voeren in een organisatie kan de financieel-georiënteerde rapportage verschuiven naar een geïntegreerde rapportage. 

Het document geeft volgens IFAC de huidige interpretatie van integrated thinking weer, in een tijd waarin volop wordt geëxperimenteerd met integrated thinking en integrated reporting. Het onderzoekt wat integrated thinking is, wat de uitdagingen zijn bij het implementeren ervan en hoe deze kunnen worden overwonnen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.